Tokyo dag 2
Hallo allemaal,
Deze ochtend waren we al weer vroeg wakker; dit kan ook niet anders want we liggen er meestal vroeg in omdat het vroeg donker is en we de hele dag in de weer zijn. Het mooie weer kan niet op hier; we hebben net als onze vorige Japan-reis de paraplu maar 1 dag nodig gehad. Gisteren hadden we besloten om eens een museum te bezoeken; dit doen we eigenlijk nooit, alleen tijdens een vorige reis omdat die min of meer georganiseerd was. De schrijver kennende kunnen jullie misschien wel raden wat voor een museum; een spoorwegmuseum. In Omiya zit een volgens de website interessant museum voor jong en oud. Hier in Tamachi op de JR Negishi lijn gestapt, die we natuurlijk nog kennen van Yokohama; Eigenlijk heet hij hier de JR Keihin Tohoku lijn. Deze bracht ons zonder overstappen maar met vele korte stops in ruim 45 minuten naar JR Omiya station, waar we ook al met de Shinkansen aan voorbij waren gegaan. Daar moesten we nog met de New Shuttle 1 stop naar het museum maken. Deze is niet van JR dus even een kaartje gekocht bij de ticket-machine die voor ons geen geheimen meer kent. Aangekomen bij het museum werden we welkom geheten door een paar grote assen met daaraan de wielen van een oude stoomlocomotief. Even verder op konden we het museum in voor 1000 Yen, zo rond de 10 euro. Het is een behoorlijk groot museum waar een redelijk beeld wordt gegeven van de vooruitgang der techniek als het om treinen gaat. Er staan een aantal stoomlocomotieven, electrische rijtuigen, de keizerlijke trein, een der eerste Shinkansen, niet in zijn volle lengte want dan is de ruimte te klein. Een heuse draaischijf met daarop een fraaie stoomloc die ook nog eens gedraaid wordt. Buiten kunnen de kleintjes want die liepen er ook genoeg, in een mini-shinkansen en andere treintjes meerijden. Op de bovenverdieping kon je zien wat er allemaal bij komt kijken om een spoorwegmaatschappij te kunnen laten draaien, veel techniek maar voor ons weinig leesbaars. Maar toch leuk om te zien. Ik heb nog even in een treinsimulator gezeten, een echte cabine, en een ritje gemaakt. Ik stopte alleen 30m te vroeg bij het perron. Geruime tijd nog rond gekeken en toen weer naar Omiya station gegaan om de terugreis te aanvaarden. Daar een Shinkansen t-shirt gekocht want die stond ook nog op mijn lijstje. De JR Negishi lijn weer genomen, de snelle uitvoering die wat minder stopt om bij Hamamatsucho uit te stappen om koffie te drinken. Bij dit JR station zaten we onze vorige reis toen we in Tokyo waren. Ook weer veel salary-mannen omdat dit ook een zakenwijk is net als Tamachi. Doorgereden met de JR Yamanote naar Tamachi om even naar het hotel te gaan. Dan nog ergens een broodje gegeten omdat we in het museum al wat warm eten hadden gehad, en moe maar voldaan weer op onze kamer aangekomen.
Morgen is onze laatste volle dag in Tokyo, we hebben nog niet echt wat gepland maar er is hier zo veel mogelijk dat we vast nog wel wat vinden.
Overmorgen vertrekken we om 13.30 Japanse tijd om rond 18.15 Nederlandse tijd met de KLM terug te keren op Schiphol. Dan nog met de trein naar Zwolle toe, zodat we rond 21.00 thuis zullen zijn.
Groeten, Jan en Yvonne 21.20 local time
Hoi Jan en Yvonne,
Prachtige foto s van de treinen.Wat zul jij weer genoten
hebben Jan in het spoorwegmuseum maar jij natuurlijk ook Yvonne. Jullie kunnen weer terug kijken op een fantastische
vakantie.Geniet van jullie laatste dag in Japan. Groetjes van deze kant.
Liefs Evelien
Overdosis treinen zo te lezen. Vast een grote voldoening deze trip. Uit jullie blog blijkt wel dat er volop genoten en ervaren is. Moet eerlijk zeggen dat ik wel uitzie naar maandag:-) Jan: jij weet waarom!
Groeten aan beiden, nog een mooie dag in Tokyo en een goede reis huiswaarts vrijdag.
Hallo Harmen,
Als je niet oppast krijg je wel een overdosis met al die treinen en een overdosis aan mannen in dezelfde pakken die als mieren uit een hoop kruipen.
Je kunt me alleen blij maken met een grote omzet, dus goed voor de bonus.
We maken er vandaag no wat moois van!
Groeten van Jan en Yvonne
Hallo Evelien,
Net wat ik tegen Harmen zei; je kunt een overdosis treinen krijgen. Dat ik in de treinsimulator ging was natuurlijk het hoogtepunt; geen computerspel maar een heuse treincabine met knopjes en handles.
We vinden het heel leuk dat je zo vaak gereageerd hebt en zien jullie binnenkort weer.
Het is al weer droog en zonnig buiten dus deze laatste dag kan ook niet kapot.
Groeten, Jan en Yvonne