jan-yvonne-japan.reismee.nl

Back in Zwolle

Hallo allemaal,

Nog een laatste dag in japan is er niet meer bijgekomen!

Vanochtend 5.00 uur Japanse tijd waren we al weer wakker geworden in ons noodverblijf in Narita, vlak bij de luchthaven. in Nederlandse tijd is was dat 1 juni 22.00 uur. Nu is het al weer zowat 22.00 uur, dus zijn we inmiddels zowat 24 uur wakker. We zijn wel inmiddels thuis.

We zijn om 12.00 uur Japanse tijd vertrokken met hetzelfde vliegtuig waar we de dag ervoor niet weg konden vanwege het al eerder genoemde defect. Er waren inmiddels reserve-onderdelen uit Hongkong en Amsterdam aangekomen waarmee het defect volgens de Japanse autoriteiten voldoende hersteld was. Het aantal passagiers was inmiddels uitgedund tot 70 doordat er ook velen omgeboekt hadden of een andere vlucht genomen hadden. Dus we konden zowat 3 stoelen per persoon gebruiken. Er was ook een beetje een band ontstaan tussen passagiers onderling en de bemanning, die nu alle tijd voor ons hadden. Dus veel gepraat en verhalen uitgewisseld. Na een vlucht van dik 11 uur kwamen we op Schiphol aan waar we toch lang op 10 koffers moesten wachten waardoor we net onze geplande trein misten. Dus maar even gewacht op de volgende die net een beestenwagen leek; zo vol en rommelig waren we niet meer gewend. treinen in Japan zijn brandschoon, kennen geen afvalbakken, zijn veel economischer ingericht, dus kunnen er 3 x zoveel mensen in als die oneconomische treinen van NS. Maar we konden zitten, dat hadden we natuurlijk al heel wat uren gedaan. In Zwolle aangekomen moesten we ons naar buiten dringen om niet in Meppel terecht te komen. Nog even een was aangezet, de post bekeken, en nog even dit korte verhaal geschreven. Op tijd naar bed om eerst maar eens bij te komen van al die strubbelingen van de laatste 48 uur.

We kunnen in ieder geval terug kijken naar een geslaagde vakantie.

Gerrit

hallo Jan en Yvonne

weer op Nederlandse bodem...

spreek je later

groet Gerrit

Harmen

Welkom terug in de Hollandse 'rommel'.

Henny

Welkom in het koude en regenachtige Zwolle.

En hebben jullie al wat bijgeslapen na zo'n lange en enerverende reis?

Fijn te lezen dat jullie terug kunnen kijken op een geslaagde en mooie vakantie.

Henny

Jan en Yvonne

@Gerrit
We zijn weer terug, wel een beetje met hindernissen zoals je hebt kunnen lezen.
We hadden het mooie weer mee moeten nemen hebben we inmiddels gemerkt.
@Harmen
Rommelig is het zeker, waarschijnlijk dubbelzinnig bedoeld.
Toch wel weer wennen aan het ongeorganiseerde en soms hufterige Nederland.
@Henny,
Bedankt voor je welkomswoorden; net wat ik naar Gerrit schreef; we hadden ruimte zat in het vliegtuig om een portie mooi weer mee te nemen.
Ik zie je morgenavond; zul je merken dat mijn been- en kuitspieren overontwikkeld zijn van al dat lopen.
Door het lopen hebben we veel gezien; maar ook door die paar keer dat we gefietst hebben.

wim en jenny

hallo
wij zitten nog een paar dagen in frankrijk,met een hotel met wifi.
net jullie avonturen gelezen ,mensen wat een beleving.
maar weer welkom op nederlandse bodum.
Dat hadden wij toen we een maand in Afrika waren en ook in Amerika ,de mensen zijn aardig fatsoenlijker ,als ze tegen je aanlopen direcht [sorry zeggen]
en inderdaad netter overal,vooral in de toiletten
groetjes en we nemen contact op voor de foto,s
wim en jenny

evelien

Ha Ex vakantiegangers,
Fijn dat jullie weer veilig zijn aan gekomen. Had vanmorgen van ma al gehoord dat jullie al weer aan gekomen waren.
Wat zullen jullie moe geweest zijn. Hopelijk hebben jullie een
beetje bij getankt. Jullie kunnen terug kijken op een fantastische vakantie waar jullie nog lekker lang van zullen na genieten Groetjes van ons allemaal. Liefs Evelien

Jan en Yvonne

@Wim en Jenny
Hoop dat jullie beter weer hebben als we hier bij terugkomst in Nederland hebben; net zo warm als met de kerstdagen...
Wij vinden dat Nederland hard achteruit gaat t.o.v. jaren geleden, maar die ervaring hebben jullie ook!
Het is hier ook allemaal veel smeriger en overal rotzooi op de straat; alles wat hier geld kost is een probleem of kan niet uit. Onzin!
@Evelien
We zijn er weer inderdaad! Moe van het reizen, niet van de reis; dat is gezonde moeheid.
De tank is nog niet vol, toch veel last van de jetlag.
Hebben we anders niet zoveel last van.
@Wim en Jenny
We spreken weer een keer af voor de foto's