jan-yvonne-japan.reismee.nl

Yokohama-dag1

Hallo allemaal,

Onze eerste volle dag in Yokohama begint met stralend weer en zo'n 20 graden buiten. Ik was al om 7.45 het hotel uit gegaan om een bakker te zoeken waar we heerlijke Japanse broodjes kunnen kopen. Na wat omzwervingen door alle kleine straatjes, had ik er een gevonden en een hele goede. Voor zo'n 10 euro hebben we samen genoeg om de dag mee te beginnen; overigens hebben ze daar niet alleen broodjes, maar ook koffie/thee en complete heerlijke maaltijden. Niet die wij in onze supermarkt verkopen, van die kant en klaar maaltijden die vol zitten met smaakstoffen en E-nummers. Veel verse ingredienten. We zijn toen naar de haven gelopen omdat daar heel veel te bekijken valt. Vallen kan ook; ik moest direct al als ehbo-er dienst doen omdat Yvonne een smak maakte, voorover op de grond. De elleboog was flink geschaafd en haar camera maakte ook een stevige knal op de straat. Gelukkig bleef de schade beperkt tot een beschadigd filter. Gelukkig was er een drogist in de buurt, dus een grote pleister en wat schoonmaakmiddel voor de wond, en de ergste schrik was voorbij. Het meisje bij de drogist was erg behulpzaam. Toen zagen we iets wat echt toeval was. Bij de cruise-terminal lag de LEGEND OF THE SEAS, een cruiseschip van Royal Carribean. Laat dat nou net het schip zijn waar wij in 2010 een cruise naar China/Zuid-Korea/Japan zouden maken. Door de aswolk van de IJslandse vulkaan ging dat toen niet door. Op de terminal is een mogelijkheid om er vlak bij te komen, dus even wat foto;s gemaakt. Toen naar de Red Brick Ware Houses gelopen, maar voor we er waren eerst nog een poosje met een Japanner gepraat; hel erg leuk.

De Red Brick Ware Houses zijn een soort van oude pakhuizen aan de haven, maar nu gebruikt worden als shopping-centre met daarnaast veel restaurantjes. Lekker wat gegeten binnen en wat rondgesnuffeld. Toen via een soort pretpark heen naar onze volgende bestemming; het hardrock cafe Yokohama. Daar 2 t-shirts gekocht, de 7-ELEVEN opgezocht om wat geld te pinnen. Het was inmiddels tijd om weer richting hotel te wandelen; alles op ons dooie gemak. Vooral veel mensen observeren die weer naar huis gingen van hun werk.

Onze avondmaaltijd genuttigd en toen weer naar de haven om te zien hoe het daar s'avonds uit ziet als het donker is; nog even naar de chinese wijk om daar wat foto's te maken.

Toen hadden we het voor vandaag wel gezien en naar onze kamer gegaan om koffie te drinken en wat voor te bereiden voor morgen.

Dit was het voor vandaag.

Voor morgen is het even afwachten hoe het weer wordt, bij goed weer gaan we richting de kust met de trein.

Tot morgen,

Groeten vanuit Yokohama

Cobie, Tineke en Berthilde

Hoi Yvonne en Jan, Leuk om te lezen dat jullie zo'n mooie reis maken. Veel plezier en wij lezen mee en kijken mee. Groetjes van ons allemaal

Jan en Yvonne

Hallo Cobie, Tineke en Berthilde,

Leuk dat jullie ons volgen en onze verhalen lezen. Bedankt voor de goede wensen. We genieten elke dag, elk moment van onze reis.

Groeten, Jan en Yvonne