Okayama-Kibi-Plain
Hallo allemaal,
Dag 2 in Okayama begint met zonnig weer en iets lagere temperatuur, maar wel lekker warm. Dus heel geschikt om de Kibi-Plain te gaan fietsen. Om deze te kunnen fietsen moesten we eerst met de JR-Kibi lijn, een soort van boemeltreintje naar Bizen-Ichinomiya om daar een fiets te huren naast het station. De Kibi-Plain is een fietsroute over het platteland naar Soja-station en is 15 km lang. Je fietst dwars door landbouwgebied, grotendeels over fietspaden, langs enkele tempels en een pagode. Je levert je fiets weer in bij het station in Soja en gaat dan weer via de JR Kibi lijn terug naar Okayama. We hebben het op ons dooie gemak gefietst en onderweg bij een klein winkel/restaurantje wat gegeten. Wat een rust daar en iedereen is wederom erg vriendelijk en behulpzaam; als je maar even de indruk wekt dat je wat zoekt, dan willen ze je helpen. De fietsroute is goed aangegeven, alleen het laatste stukje is even goed opletten op de borden die je naar het station verwijzen. In het treintje waren wij de enige toeristen tussen giechelende schoolmeiden in hun nette schoolkostuum. Hier voor het hotel zit een bank, waar waarde-papieren worden gebracht; dit gebeurt door 2 mannen met helm en wapenstok die de hele omgeving goed in de gaten houden; de baas van de bank doet ook mee. Als de handel ingeladen is en de auto vertrekt zien we weer de bekende buiging zoals we dat hier vaker zien.
foto's uploaden werkt heel slecht; ligt niet hier, maar blijkbaar is de afstand naar de server wat te groot, en duurt de respons te lang en geeft de server een foutmelding. Maar we blijven proberen; net hebben we er weer 2 bij geplaatst.
Dit waren onze belevenissen van vandaag; we zijn wel iets verbrand door de zon, maar we hebben de drugstore beneden dus van alles bij de hand.
Groeten, Jan en Yvonne