jan-yvonne-japan.reismee.nl

Aanvulling van 8 mei

Hallo Iedereen,

Nog even een paar aanvullingen op ons verhaal van gisteren.

Over de efficientie op de luchthaven. Zodra je aankomt ga je in een onbemand treintje naar de douane, waar je meteen al besnuffeld wordt door een paar lieve honden, om te kijken of ze toevallig drugs ruiken. Bij ons natuurlijk niet, want als je daarvoor naar Japan gaat kun je beter niet gaan, want de straffen zijn heel hoog. Overigens wordt eerst nog even je lichaamstemperatuur gemeten. Even een foto van je gezicht en 2 vingerafdrukken van je wijsvingers, even wat gefrommel met je paspoort, en als laatste een formulier waarop je moet invullen of je bepaalde dingen invoert. En dan sta je buiten voor de luchthaven die enorm schoon en erg overzichtelijk is. Als je ook maar even net doet of je iets niet kunt vinden dan willen ze je direct wel helpen, soms met gebaren kun je al heel veel. Een mannetje van de limousine-bus liep wel even met me mee om te helpen bij de vendingmachine om er 2 tickets uit te krijgen, want het loketje was gesloten. Ook bij het instappen en het moment van vertrek wordt voortdurend op het horloge gekeken, want op tijd is op tijd.

Onderweg met de bus heb ik me regelmatig verbaasd over de infrastructuur in Osaka, Kobe en alle plaatsen waar we vrijwel zonder oponthoud door heen reden. slechts even een file van 400 meter. Heel veel grote bruggen, pass-overs, dubbeldeks bruggen, en een rode brug waar onze Hanzespoorbrug een loopplank bij is...hihi

Onderweg moest er even een kwartier gepauzeerd worden, misschien de rijrijdenwet, dus alle tijd om even uit te stappen, en te roken en voor de overige 15 passagiers om het toilet te zoeken of even een ijsje te kopen. Voor vertrek wordt even gekeken of iedereen er weer is, niet met de vinger tellen, maar een eenvoudig handtellertje met zo'n drukknopje, dus dat telt snel. Keurig afgeleverd bij het JR Okayama station, na 10 minuten lopen waren we bij het hotel.

Groeten Jan en Yvonne

Vanacht slecht geslapen, omdat we er al vroeg in gingen maar ons ritme is terug!

Harmen

Klaar voor het Japanse avontuur dus. Zet 'm op! Beleef en geniet.

Jan en Yvonne

Hallo Harmen en Ingrid,

Daar hoef je niet bang voor te; vanaf de eerste voet op Japanse begint dit al!

Groeten, Jan en Yvonne