jan-yvonne-japan.reismee.nl

Hakodate naar Tokyo

Hallo allemaal,

Vandaag was het de dag om weer te verkassen.We gaan het tamelijk rustige Hakodate verruilen voor de inmens drukke wereldstad Tokyo. Vanochtend was het erg fris in Hakodate en zwaar bewolkt. Natuurlijk weer een leuk voorval om 6.30 meegemaakt. Ik ging zoals elke dag even naar buiten om een sigaretje te roken; we nemen ondanks dat ik rook altijd rookvrije kamers, deze zitten vaak op de hogere verdiepingen. In de lift stapte een vrouw die met een stok liep, zij ging ook naar beneden. Ik liet haar voorgaan bij het verlaten van de lift ondanks dat ik van haar voor moest gaan; de liftdeur even tegen tegen gehouden. Toen ik even later buiten stond kwam ze weer langs maar toen met haar man, die mij een compliment maakte over wat er bij de lift gebeurd was; nog even wat woorden gewisseld en zij vervolgenden hun weg naar de Morning Market. Wij moesten om 8.08 vertrekken om vervolgens 6 uur later in Tokyo aan te komen. Eerst met de Limited Express naar Shin-Aomori, door de Seikan tunnel; dit keer het ondergrondse station onder de zeebodem ook gezien, daarna met de Hayate Shinkansen naar Tokyo. Onderweg nog een paar buitjes met onweer gehad. Op Tokyo station aangekomen moesten we nog een paar stopjes met de JR Yamanote lijn om in Tamachi te komen, dit is een ringlijn die in 2 richtingen een cirkel door Tokyo maakt en zo ongeveer om de paar minuten een bepaald station aan doet. Het JAL hotel al snel gevonden, na een flinke regen- en onweersbui even een verkenningsronde gemaakt tussen de stroom van Japanners door die van en naar hun werk gaan, naar huis gaan. Wat een drukte, maar wel leuk om te zien. Vanavond ergens gegeten waarvan we niet weten wat het eigenlijk was; volgens mij had ik iets van vis, de frietjes en aardappeltjes waren wel herkenbaar. Nog een poosje op het muurtje gezeten; hier is het een stuk warmer dus de trui was niet echt nodig. Even wat koffie gehaald bij de Lawson en richting hotel gegaan.

Foto's zijn er vandaag niet gemaakt, dus een paar treintjes vandaag.

Groeten, Jan en Yvonne in Tokyo.

evelien

hoi Jan en Yvonnne.
Ben weer helemaal bij met jullie verslagen. Wij zijn zelf het weekend weg geweest met de camper naar Enschede. Leuk om jullie belevenissen weer te lezen en wat een prachtige foto s erbij ~Nog heel veel plezier van de week Liefs Evelien
p.s groetjes van Martin, Sven, Lars en Annika

Jan en Yvonne

Hallo Evelien en de rest ook natuurlijk,

We wisten dat jullie weg waren net als veel anderen.
We hebben gewoon elke dag ons verhaal geschreven.
Dan hadden jullie ook mooi weer net als wij hier hadden.
We gaan deze dagen niet zoveel bijzonders zien maar de grote stad ervaren.

Liefs en groeten, Jan en Yvonne

Laura Stwerka

Hoi Yvonne en Jan,

Tot nu toe heb ik met veel plezier jullie website gelezen. Geniet de laatste dagen er nog van en tot volgende week!

Laura/Receptie Zwolle PWC

Jan en Yvonne

Hallo Laura,

Leuk dat je ong gevolgd hebt tijdens onze reis en bedankt voor de goede wensen.
We zijn met de laatste loodjes bezig maar genieten nog volop.
Tot maandag!

Groeten, Jan en Yvonne