jan-yvonne-japan.reismee.nl

Onuma National Park

Hallo allemaal,

Vandaag wakker geworden met al weer de zon in onze kamer; na de regen en een enkele onweersklap van gisteren was het weer weer volledig opgeknapt. De voorspelling voor vandaag en ook voor morgen is ook weer goed. Vandaag de Limited Express Hokuto 5 genomen waarmee je in Sapporo kunt komen; zover gaan wij niet, op ongeveer 30 minuten van Hakodate ligt Onuma, een nationaal park. Wat een rare grwaarwording als je door de tunnel rijdt en als je er aan de andere kant uit komt ineens een groot meer ziet. Rondom en bij dit Onuma meer ligt dit park. Vnuit het station kon je de fietsenverhuur al zien, daar een fiets gehuurd om rond het meer met zijn vele mooie sightseeing spots te rijden. De afstand is ongeveer 13 km over redelijk vlak terrein; we hadden geen haast; alle tijd genomen om het rondje te doen. Overigens kun je daar ook wandeltochtjes maken. De fietsenverhuurder gaf ons een kaart mee en schreef er van alles op; op een bepaalde plek konden we maar beter niet komen; dangerous zei hij, de reden is ons nog steeds niet duidelijk, het schijnt dat er wel veel beren zitten in dat gebied. Langs onze fietsroute kwamen we ook nog langs een camping. Onze magen begonnen op een gegeven moment behoefte te krijgen aan voedsel; op een gegeven moment kwamen we bij een restaurantje langs en hebben daar spaghetti gegeten. Was even weer moeilijk om aan te geven wat we wilden eten. Een menukaart in het Japans zonder plaatjes, maar ook dit lukte ons weer. Rondom het restaurant waren ook nog wat mooie plaatjes te schieten; alleen die akelige buizerds wilden weer niet dicht bij mijn lens komen; bij het station was er een specht op een paar meter van ons, weer mislukt, camera niet bij de hand.Onze fietsen hadden we inmiddels ingeleverd en hebben nog een ijsje gekocht alvorens met de Limited Express, zonder reservering dit keer, terug te keren naar Hakodate. Weer een geslaagde dag. Vanavond nog even bij de Boni annex geweest, geen supermarkt maar warenhuis. Geprobeerd om een zonsondergang vast te leggen en terug gegaan naar het prima hotel. Het werd ook tamelijk fris maar dat kan ook niet anders met aan water beide kanten van de stad. Voor morgen ga ik zo nog even wat uitzoeken; dat lezen jullie morgen wel weer.

Groeten uit Hakodate 21.08 local time

Harmen en Ingrid

Hallo Jan en Yvonne,

wat een mooie dingen hebben jullie al weer gezien en gedaan, genieten lijkt me dat. Leuk om dat zo mee te lezen met jullie. Weer is hier ook goed, heerlijk genieten van de zon. We zien uit naar de volgende verhalen, heel veel plezier nog.

Groet uit Kampen,
Harmen en Ingrid

Hallo Harmen en Ingrid,

Wat ik al eerder schreef, je moet zo'n reis voorbereiden en dat heb ik al heel lang geleden gedaan, dan weet je. Dan kun je heel veel zien en sta je niet voor de keus wat je doen wilt.
Prettige Pinksterdagen; met eindelijk goed weer in Nederland

Groeten, Jan en Yvonne

henk en willy

Hallo wereld reizigers!
Wij willen jullie even laten weten, dat wij zometeen naar het Engelse werk gaan op de fiets!!! goed he? geniet er nog even van, we volgen jullie iedere dag!...doei!

Hallo buurtjes,

Het Engelse Werk is ook prachtig; vanuit mijn werk gaan we zowat iedere dag in de pauze even een rondje doen daar. Ik denk dat het er vandaag wel druk is. We hebben nog een paar dagen, dan moeten we helaas dit land met zijn lieve mensen en soms vreemde gewoontes weer verlaten.

Groetjes, veel plezier!