jan-yvonne-japan.reismee.nl

Resort Shirakami

Hallo allemaal,

Vandaag zou het weer iets minder zijn; en inderdaad het was zwaar bewolkt, behoorlijk fris en het regende af en toe heel licht. Voor onze activiteit van vandaag was dit niet zo erg want we gaan veel tijd in 2 treinen doorbrengen. We gaan eerst met de JR Tsugaru 4 Limited Expresse naar Higashi-Noshiro en vervolgens met de Resort Shirakami naar Kawabe. We hebben 4 minuten de tijd voor de overstap te maken. Bij vertrek uit Hirosaki hadden we enkele minuten vertraging, hetgeen de Japanse economie nog net niet plat legt. Mooie rit met de eerstgenoemde trein, maar zullen we de aansluiting wel halen? Als we die niet halen moeten we uren wachten op de volgende Shirakami of in het ergste geval weer terug naar Hirosaki. De conducteur kwam langs en wij met handen en voeten hem proberen te overtuigen dat wij deze aansluiting wel moeten halen. Hij verzekerde ons dat dit zal lukken. En legde ons ook met handen en voeten uit hoe we de transfer in Higashi-Noshiro moesten maken. Op dit station aangekomen werden we onthaald als 'koning en koningin' door 3 mannen van JR Rail, die ons vervolgens over de traverse heen leiden naar het andere perron waar een 4e JR man ons bij wijze van spreken in de Resort Shirakami duwde. De conducteur van de Tsugaru 4 had gebeld dat wij ook nog mee moesten. Service van Japan Rail.

De Resort Shirakami is een snellere trein die de JR Gono line volgt maar i.p.v. op 43 stations maar op een stuk of 13 stopt. Het traject van de Resort Shirakami begint in Akita maar wij zijn dus in Higashi-Noshiro ingestapt. De route is voor een groot deel langs de Japanse Zee, (zie kaartje bij de foto's), om vervolgens af te buigen naar Kawabe. Onderweg rijdt de trein op een bepaald moment heel langzaam om de reizigers te laten genieten van het mooie uitzicht op de zee, ook stopt hij later nog 10 minuten zodat we kunnen uitstappen om nog een wonder der natuur te kunnen aanschouwen. Op een gegeven moment wordt er omgeroepen dat in wagon 1 traditionele muziek te horen is en ook de man/vrouw die deze muziek maakten. Onder het rijden maakten zij muziek die in de hele trein te horen is; vervolgens stappen zij weer uit en boemelen wij weer rustig verder richting Kawabe. Genietend van de mooie uitzichten op bergen,landbouwgebieden, appelboomgaarden komen we na 3,5 uur aan in Kawabe. Hier moeten we nog een stukje terug met de JR Ou line naar Hirosaki niet wetende dat de Shirakami daar ook heen gaat. Over de traverse gelopen naar het andere perron; de conducteur wenkte mij en roept Hirosaki tegen mij; ik zei dat we tot Kawabe hadden gereserveerd, ach geen probleem, kom maar terug in de Shirakami, we mochten wel meerijden tot Hirosaki, de trein was toch niet vol.Service van Japan Rail.

In Hirosaki aangekomen eerst een bakje koffie gedronken en vervolgens wat gaan eten in een restaurant vol giechelende schoolmeiden. Nog even een wandelingetje gemaakt en toen naar ons hotel.

Morgen vertrekken we hier vandaan naar Hakodate op Hokkaido; Hakodate ligt niet zo heel ver van Sapporo, bekend van de winterspelen en wintersportgebieden.

Daar blijven we 3 volle dagen om weer van alles te mogen zien.

Groeten uit Hirosaki, local time 21.38

Dit verhaal heb ik opnieuw moeten typen omdat er iets mis ging!

evelien

Hallo Jan en Yvonne,
Wat een belevenis met de trein, maar wat een fijne service
dat het allemaal zo geregeld wordt.Prachtige foto s, kijk mijn ogen uit, wat zal dat genieten geweest zijn voor jullie.Veel plezier morgen en tot horens. Liefs Evelien

Jan en Yvonne

Hallo Evelien,

Als je zo'n reis goed voorbereidt, ik/wij zijn er al maanden van te voren mee bezig, dan sta je niet voor de hoteldeur en vraagt je af wat we iedere dag zullen gaan doen. Ik heb heel veel dingen al van te voren uitgezocht en een reisschema gemaakt.
Dan verlies je geen tijd met ter plekke dingen uit te zoeken.
De NS moet eens bij JR gaan kijken hoe dingen efficienter kunnen en het reisgemak voor de klanten kan vereenvoudigen.

Groetjes, Jan en Yvonne