Hirosaki dag 1
Hallo allemaal,
Vannacht wakker geworden door de kraaien die veel herrie maakten voor het hotel. Het is hier al heel vroeg licht dus die beesten zijn ook vroeg in de weer. Ik ben om7,00 uur een rondje wezen lopen door een heel rustige stad; er moeten hier veel mensen wonen maar daar merk je niets van. Het ontbijt zit hier bij de prijs in maar stelt voor ons niet veel voor; als enige niet aziatische bewoner van dit hotel hebben wij ons aan te passen aan wat zij s' morgens eten en dat zijn nu net dingen die wij niet eten. Een paar plakken brood en wat fruit hadden ze wel beschikbaar.
Vandaag hebben we een fiets gehuurd om wat bezienswaardigheden in deze stad te bezoeken; kosten 3 euro voor de hele dag. Eerst onze zadels op europese hoogte gezet want anders kan ik mijn benen over het stuur leggen en dan nog fietsen. Eerst maar eens op zoek gegaan naar het Hirosaki kasteel, zo'n 3,5 km van het hotel verwijderd. De hoofdstraat ingefietst, over de stoep. want je mag hier grotendeels de stoep als fietspad gebruiken. Onderweg zie je natuurlijk weer van alles: een kerk, besneeuwde bergtop en koffie met appeltaart. In de serre dit opgegeten en gedronken en daarna weer door een hele mooie tuin gelopen. We kochten hier een combi-kaartje waarmee je het kasteel en de botanische tuin in mocht. Wat een comlex rondom dat kasteel, grachten hele mooie tuinen, veel bankjes en wat we eigenlijk niet meer verwachten; nog enkele bloeiende fruitbloesems (sakura). Heel veel rondgedwaald om tenslotte bij het kasteel uit te komen; het is niet zo groot maar wel mooi. Richting station gefietst, toen ons te binnen schoot dat we wel iets vergeten hadden! Een bezoek aan de voormalige samoerai wijk. Hier zijn nog enkele huizen in originele staat waar je binnen mag kijken; dus weer teruggefietst. Zeker de moeite waard! Toen werd het tijd om onze fietsen terug te brengen. Allemaal kleine straatjes doorkruist; Yvonne werd opeens erg emotioneel bij de gedachte dat ze in zo'n samoerai-huis was geweest, maar eigenlijk het geheel wat we allemaal mogen mee maken in dit heerlijke land. We hebben nog 2 treinen gereserveerd voor morgen; het blijft nog even een verrassing voor jullie wat we nu weer gaan 'uitspoken'. Gegeten in een restaurant vol met jeugd, wij zijn hier eigenlijk een bezienswaardigheid want veel toeristen komen hier niet; alleen japanners. De meeste niet-aziaten komen niet verder als Tokyo en alles wat zuidelijker ligt, terwijl het hier ook heel mooi is.
Morgen zal het een stuk frisser zijn, maar daar hebben we een trui voor meegenomen omdat het noorden qua temperatuur een stuk lager ligt als het zuiden.
Tot morgen maar weer, onze laatste volle dag in Hirosaki voordat we donderdag richting Hakodate gaan op het eiland Hokkaido.
Groetjes uit Hirosaki local time 20.40
Jan en Yvonne
Hoi Jan en Yvonne,
Lees iedere keer met veel genoegen jullie reisverhalen en bekijk de prachtige foto's.
Groetjes vanuit een zonnig en warm Nieuwleusen
He Jan en Yvonne,
Kan me wel voorstellen van Yvonne dat je er vol van raakt.
Deze reis is niet iets wat je zomaar even gaat doen.Daar heb je wel voor moeten sparen en je komt dan op plekjes waar een ander niet komt.Heel fijn dat jullie zo genieten, en dat wij mee mogen genieten.liefs Evelien
Hallo Aliet,
Leuk dat je ons ook volgt in dit mooie land.
Het is een vast onderdeel van de dag om even de belevenissen neer te schrijven.
Wij hopen dat het met jouw ook naar wens verloopt met hetgeen je momenteel ondergaan moet.
Groeten, ook aan Henk
Jan en Yvonne
Hallo Evelien,
Sommige dingen raken een mens en dan krijg je dat, is toch niet erg.
Gewoon laten gaan en verder genieten.
Groetjes, Jan en Yvonne