Sendai naar Hirosaki
Hallo allemaal,
Vandaag zijn we weer een stapje noordelijker gegaan; we hebben de drukke stad Sendai achter ons gelaten en op weg gegaan naar Hirosaki. Bij het Sendai station was het een drukte van belang met al die mensen die weer naar hun werk gingen, immers de nieuwe week is begonnen. Eerst wat broodjes gekocht op het station en rustig aan op zoek gegaan naar de Shinkansen Hayate Komachi 17, waar ik al van te voren 2 zetels had gereserveerd. Deze trein heeft alleen gereserveerde zetels. In 100 minuten bracht hij ons bij een gemiddelde snelheid van 300 km per uur in Shin-Aomori. Dit traject is weinig te zien want er zijn heel veel tunnels. Wel nog enkele besneeuwde bergtoppen gezien en veel rijstvelden. In Shin-Aomori voelde het beduidend frisser aan; waarschijnlijk de invloed van de Japanse Zee. Eerst nog even een bakje koffie gedronken want we waren wat aan de vroege kant om direct door te gaan naar Hirosaki. Maar vast de trein van Shin-Aomori naar Hakodate gereserveerd voor a,s, donderdag. De JR Ou line naar Hirosaki genomen; ik had daar een mooi plekje helemaal voorin de trein. Bij deze locale treinen kun je tot vlak bij de machinist komen en krijg je het idee dat je zelf de trein rijdt. Echt iets voor mij als treinengek. Na een flink aantal stops aangekomen op station Hirosaki. Oh ja, onderweg nog wat bloeiende tulpen gezien en heel veel fruitbomen; dit is de Betuwe van Japan. Het hotel ligt op 100m van het station; uit ons raam kijken we er direct op. Maar weinig lawaai, een hele verandering na zo'n grote stad als Sendai. Even wat verkend in de buurt, heerlijke spaghetti gegeten met eigengemaakte saus. Nog even in een supermarkt met de grote van 2 Jumbo.s wat dingetjes gekocht en naar de kamer gegaan.
Morgen willen we weer de fiets nemen die het schijnt hier kosteloos te gebruiken is. D weersverwachting voor morgen is goed.
Foto's hebben we nog niet van deze dag, morgen zeker!
Groeten uit Hirosaki 20.50 local time
Jan en Yvonne
Hey Jan en Yvonne, mooi dat jullie het naar de zin hebben. Dat was dan wel een hoge snelheidstrein, die 300 km per uur ging, lijkt me wel een ervaring apart. Evenals dat het net lijkt of je een trein bestuurd, net iets voor jou Jan. Nou geniet er nog lekker van, de groeten van ons allemaal, ook van ma, die jullie stukjes op de voet volgt!! en wij ook natuurlijk.
greetz Yvonne
Hoi Yvonne en Jan,
wat leuk om jullie reisverslag te lezen. Jullie zien een hoop zeg !
groetjes
Monique
Hoi Yvonne en Jan,
Zit je nog wel rustig op de stoel met een snelheid van 300 km per uur. Zie je dan nog wel wat van de omgeving, dat raast dan aan je voorbij.Ben benieuwd naar de foto s
Heel veel plezier samen nog en de groetjes van deze kant
Liefs Evelien
Bedankt voor alle leuke reacties!
@Yvonne
Je moet zo'n Shinkansen zien als een vliegtuig; iedereen zit in dezelfde richting tenzij je jouw stoel omgedraaid hebt om tegen mede-passagiers te praten. De ramen zijn iets groter als in een vliegtuig.
En dan zoef je door het landschap met soms wat last van de oren doordat je soms behoorlijk daalt.
Alleen al die rituelen van de machinist op zo'n locale trein is al leuk om te zien.
We blijven schrijven zodat ma ook weet wat we doen; we hebben al een paar keer gebeld maar dat heb je waarschijnlijk wel gehoord.
@Monique
Leuk dat je ook reageert!
We zien en doen veel, daar zijn we hier ook voor en alles zelf regelen.
Speciaal de groeten van Yvonne en ook van mij natuurlijk.
@Evelien
Je ziet wel veel maar duikt soms ook een lange tunnel in met de trein; Japan heeft nu eenmaal veel bergen en een tunnel is dan nog het veiligst om aan de andere kant te komen. Zo'n snelheid is genieten hoor.
Groeten Jan en Yvonne