Yokohama dag3
Hallo Iedereen,
Weer een nieuwe dag in het mooie Japan. Vandaag doet niets meer herinneren aan de saaie natte druilerige dag van gisteren. De zon schijnt al weer volop als ik om 6.30 naar het park aan de haven ben gewandeld. Het is al weer aardig warm; de voorspelling is dat het de hele dag mooi zal blijven. Vandaag willen we naar Enoshima, een eiland in de oceaan, dat met het vaste land verbonden is door een brug. Eerst even het digitale spoorboekje erbij gepakt. Dat zegt dat we eerst naar Ofuna moeten met de JR Negishi line, daarna een klein stukje naar Kamakura met de JR Shonan Shinjuku line, vandaar met de Enoshima Electric Railway, een soort van tram, naar Enoshima. Dat was niet moeilijk; je moet er aan denken dat de treinen hier links rijden, dan ga je altijd goed. De reis ging voorspoedig, wat wil je met zoveel treinen per uur. Bij Enoshima uitgestapt en door een winkelstraatje richting oceaan en brug naar het eiland gelopen, vergezeld van een groot aantal buizerds die boven je cirkelen en veel toeristen die hetzelfde gingen doen als ons. Hier wat meer niet Aziaten gezien. Aan het eind van de brug kwamen we bij het begin van een route die ons over het eiland met vele mooie plekjes zal leiden. Het is een eiland dat uit grote rotsen bestaat die erg hoog zijn. Geen probleem, een paar roltrappen brachten ons, tegen betaling naar een hoger niveau. Een hele mooie route waarbij we uiteindelijk aan de oceaankant uit kwamen waar het aardig te keer ging. Even waren we een beetje de route kwijt. Eerst maar eens wat gegeten bij een restaurantje met uitzicht op de oceaan. Moeders kon goed koken, het smaakte heerlijk; noedelsoep met vlees. De terugweg gevonden, maar nu geen roltrappen, dus rustig aan onze terugreis langs trapjes en mooie uitzichten gedaan. Als je in deze buurt bent moet je ook nog even bij de grote boedha in Kamakura langs. Dit betekent nog een uitstapje maken vanaf station Hase langs de tramlijn. Even een stukje lopen en daar is ie. Mooi hoor! Toen hebben we de terugreis naar Kannai gemaakt in toch wel volle treinen, maar wel kunnen zitten. Even langs onze bakker/winkel om wat te eten. Nog even doorgelopen naar de haven om een poosje op een bankje te kijken naar alle lichtjes van boten en alle grote gebouwen langs het havenfront. Toen was het wel welletjes en zijn we naar onze kamer gegaan om wat te computeren en koffie te drinken. We gaan op tijd slapen want dit was weer een enerverende dag.
Wat we morgen gaan doen bepalen we morgen vroeg; het weer zal ongeveer hetzelfde zijn als vandaag; warm en zonnig, met in de namiddag mogelijk een verfrissende bui.
Iedereen een prettige Hemelvaartsdag gewenst; hier kennen ze dat niet!
Groeten, Jan en Yvonne
He Yvonne en Jan,
Ben weer helemaal bij met het lezen van jullie verslagen. Jullie hebben al weer veel gezien en mee gemaakt en wat een mooie foto s maar weer. Ik ben nu ook aan gemeld. Ik dacht vorige week al van wat raar dat we nog geen beriichten hebben, hoorde van Martin zondag dat hij ze al lang had, ik bleek niet aan gemeld te zijn maar dit heeft Annika voor mij gedaan. Kan jullie nu weer volgen via mijn eigen mail. Yvonne pas je wel goed op jezelf, niet meer vallen he. Gelukkig heb je een volleerde E.H.B.O er bij je.
Heel veel plezier saampjes en tot horens. Liefs Evelien
Hallo Evelien,
Bedankt voor de leuke reactie. Dat is juist zo makkelijk als je aangemeld bent, dan hoef je niet elke keer naar de website om te kijken of er wat nieuws is. Mijn E.H.B.O.-diploma is al wel 35 jaar verlopen maar ik weet er nog wel iets van. Ik weet zelfs nog hoe je mond-op-mond be- ademing moet doen. We hebben het verder heel erg naar ons zin.
Groeten, Jan en Yvonne